De 5 meest voorkomende beveiligingsrisico’s voor objecten
Veiligheid staat hoog in het vaandel bij FSS Security. Zo ook bij winkels, kantoorpanden en andere plekken waar iedere dag veel mensen langskomen. Denk hierbij aan overheidsinstanties en recreatieparken. Objectbeveiligers zorgen voor orde en rust voor openbare panden. Maar wat is een objectbeveiliger en wat zijn de eventuele beveiligingsrisico’s?
Objectbeveiliging is het inzetten van beveiligers voor de bescherming van winkels, kantoorpanden, overheidsgebouwen en andere plekken die veel doorstroom hebben. Dit kan het inzetten van portiers zijn, maar ook een receptiedienst behoort tot objectbeveiliging. Het beveiligen en waarborgen van de veiligheid van deze gebouwen kan voor de nodige beveiligingsrisico’s zorgen. Daarom brengen we de 5 meest voorkomende beveiligingsrisico’s in kaart.
Wat doet een objectbeveiliger?
Objectbeveiliging is een breed begrip en een objectbeveiliger heeft veel verschillende taken. De meest voorkomende taken zijn:
- Het houden van openings- en sluitrondes
- Controle op goederen die binnenkomen en opgestuurd worden
- Toegangscontroles en bezoekersregistratie
- Receptiediensten
- Uitlezen van camerabeelden
5 beveiligingsrisico’s bij objectbeveiliging
Het beveiligen van objecten brengt de nodige risico’s met zich mee. Een objectbeveiliger waarborgt de veiligheid van objecten en is een vriendelijk gezicht voor bezoekers. Er zijn situaties waarop beveiligers extra alert moeten zijn, hierin zijn ze uiteraard ook goed getraind. De meest voorkomende beveiligingsrisico’s bij objectbeveiliging zijn onder anderen:
1. Insluipgevaar
Insluiping is net iets anders dan inbreken. Een persoon betreedt via de normale ingang een kantoorpand of winkel, met de intentie om goederen te stelen. Om insluipgevaar te verkleinen, is het belangrijk dat beveiligers goed registreren wie de bezoekers zijn en wat hun intentie is.
2. Diefstal
Bij objectbeveiliging is een van de grootste taken het beschermen van de objecten in een gebouw. Een van de veel voorkomende beveiligingsrisico’s is dan ook diefstal. Beveiligers zijn echter getraind om alert te zijn op pogingen tot diefstal, en zullen alles doen om het te voorkomen.
3. Geweld
Bij beveiligingsrisico’s voor objectbeveiligers hoort ook het risico tot geweld. Conflicten zijn vaak met een goed gesprek op te lossen, maar het kan gebeuren dat er geweld wordt gebruikt tegen objectbeveiligers in uitzonderlijke situaties.
4. Ongewenst gedrag
Ongewenst gedrag behoort ook tot een van de veel voorkomende beveiligingsrisico’s voor een objectbeveiliger. Ongewenst gedrag valt onder overtreding van het huisregelement. Het kan gebeuren dat iemand de andere bezoekers lastig valt, een persoon onder invloed lijkt van verdovende middelen of niet respectvol omgaat met medewerkers en beveiligers.
5. Bedrijfsspionage
Een vijfde onderdeel dat tot de beveiligingsrisico’s hoort is bedrijfsspionage. Bedrijfsspionage houdt in dat iemand informatie van een bedrijf verzameld vanuit binnenin, bijvoorbeeld activiteiten of data. Die informatie wordt dan door de spion doorgegeven aan een ander bedrijf (de concurrent).
FSS Security voor uw objectbeveiliging
Wanneer u kiest voor objectbeveiliging van FSS Security, kiest u voor een betrouwbare partner. Al onze beveiligers zijn vriendelijk, representatief en handelen op een proactieve manier. Met meer dan 25 jaar ervaring kunnen we adequaat reageren op iedere situatie.
Wilt u uw organisatie behoeden voor beveiligingsrisico’s? FSS Security staat dag en nacht, zeven dagen per week voor u klaar. Om het nu om risico’s van buitenaf of binnenuit gaat, bij FSS Security kunt u altijd uitgaan van professionele beveiliging van uw pand. Neem contact met ons op om samen een plan te maken voor de best mogelijke beveiliging voor u en uw objecten.