Inbraak bij uw bedrijf? Dit moet u doen
Is er recent ingebroken bij uw bedrijf? Dan is waarschijnlijk een van uw grootste nachtmerries werkelijkheid geworden. Niemand wil natuurlijk een inbraak bij hun bedrijf, maar helaas krijgt zo’n 40% van de ondernemers wel een keer te maken met een inbraak. De gevolgen hiervan zijn groot en niet altijd even leuk. Naast fysieke schade, brengt het vaak ook emotioneel schade met zich mee. Maar wat zijn eigenlijk de eerste stappen die u moet nemen wanneer er is ingebroken bij uw bedrijf?
De eerste stap nadat er is ingebroken bij uw bedrijf is het doen van aangifte. Dit is erg belangrijk. Bel hiervoor naar het lokale politiebureau via 0900-8844. De politie komt vervolgens langs om de aangifte op te nemen. Daarnaast kijkt de politie ook direct naar eventuele achtergebleven sporen die kunnen leiden naar de inbrekers. Het is daarom belangrijk dat u niets opruimt of aanraakt voordat de politie is gearriveerd. Heeft u camera’s in uw bedrijfspand hangen? Vraag deze beelden dan op, zodat u deze met de politie kunt delen.
Wanneer u aangifte heeft gedaan bij de politie, meldt u de inbraak bij uw verzekeraar. Maak hiervoor een lijst met alle gestolen voorwerpen en eventuele inbraakschade.
Voorkom een inbraak bij uw bedrijf
Herhaalinbraken zijn helaas niet ongewoon. Wanneer er geen maatregelen worden getroffen, weten inbrekers namelijk precies waar ze moeten zijn. Het risico op een nieuwe inbraak bij uw bedrijf is nooit helemaal uit te sluiten, maar het is wel mogelijk om het de inbrekers een stuk moeilijker te maken. Wij geven u graag een aantal tips.
1. Maak het de inbrekers moeilijk
Misschien wat voor de hand liggend, maar maak het de inbrekers moeilijk door voor een goede inbraakbeveiliging te zorgen. Plaats een hekwerk rondom uw bedrijf en zorg voor hang- en sluitwerk met een SKG-keurmerk op deuren en ramen.
Daarnaast is het belangrijk om in de gaten te houden wie er binnenkomt bij uw bedrijf. Geef inbrekers geen kans om onopgemerkt een rondje door uw pand te laten lopen. Laat iedere bezoeker
zich melden bij de receptie en zorg dat hier altijd iemand aanwezig is. Het is overigens ook mogelijk om receptiediensten uit te besteden, zodat de receptie altijd bemand is en dit ook blijft.
2. Berg kostbare spullen goed op
Het is belangrijk dat een inbreker niet direct bij de buit kan. Maak het ze daarom moeilijker door kostbare of moeilijk vervangbare spullen op te bergen in een inbraakwerende kast of kluis. Heeft u een magazijn? Sluit deze dan af met inbraakwerende deuren. Combineer inbraakwerende deuren en kasten met een inbraaksysteem voor een complete beveiliging.
Naast een inbraaksysteem is het ook een optie om een mistgenerator te installeren in uw pand. Gaat het alarm van het inbraaksysteem af? Dan spuit de mistgenerator de ruimte vol met onschadelijke mist. Hierdoor ziet een inbreker niets meer, ook de buit en de vluchtroute niet.
3. Vergroot de kans op het ontdekken van inbrekers
In de meeste gevallen werkt een inbraaksysteem preventief. Het is dus belangrijk dat u een goedwerkend inbraaksysteem heeft. Zorg daarnaast voor een goed verlicht en overzichtelijk terrein. Zorg ervoor dat bomen en struiken laag blijven, zodat overal zicht op is. Een overzichtelijk zicht op uw bedrijf vanaf de weg vergroot namelijk de kans op snelle ontdekking van een inbraak.
4. Zorg voor opvolging bij een alarm
Zorg ervoor dat er een alarmopvolging komt wanneer het inbraaksysteem in uw bedrijfspand afgaat. Betreedt een onbevoegd persoon uw pand? Dan wordt hier een melding van gemaakt bij de meldkamer en komt een mobiele surveillant naar uw bedrijf. Mocht het nodig zijn, dan wordt ook de politie ingeschakeld. De surveillant inspecteert het pand en maakt aan de hand hiervan een rapportage die u vervolgens ontvangt.
Advies over het voorkomen van een inbraak bij uw bedrijf?
Ervoor zorgen dat er niet wordt ingebroken bij uw bedrijf kan best lastig zijn. Want hoe weet u nu welk beveiligingssysteem het beste bij uw pand past? Wat zijn de mogelijkheden van alarmopvolging in een specifieke situatie? En zijn alle risicovolle factoren wel in kaart gebracht?
Bij FSS Security beantwoorden wij al uw vragen en geven wij u graag een beveiligingsadvies op maat. Wij brengen alle risicovolle factoren voor u in kaart via een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). Hierbij kijken wij altijd naar de aard van uw bedrijf en de bijbehorende bedrijfsprocessen. Wilt u graag een goed beveiligingsadvies? Of wilt u meer weten over het voorkomen van een inbraak? Neem dan contact met ons op.